Zang & contrabas

Ari

Arjan Haakshorst a.k.a. Ari

Vanuit 100% passie voor muziek dompelt Ari je onder in zijn muzikale golven. Zijn hartslag verrast en neemt je mee. Als muzikant, producent en MC verlegt hij voortdurend zijn grenzen, op zoek naar nieuwe geluiden en dynamieken. Een autodidact met liefde voor lage tonen. Excentriek op de contrabas.

Zijn muzikale reis voert hem langs vooruitstrevende muziek uit alle windstreken. Zo ontdekte hij dat de up-tempo feestmuziek uit de Balkan hem de gelegenheid biedt om alle eerdergenoemde aspecten binnen één stijl te verenigen.

Drums

Jacco Verdi

Jacques Groen / Jacco Verdi

Trommelt al dik 60 jaar en zeker met rake passie. De "Godfather van de drummers uit de Achterhoek" is inmiddels met pensioen als drumleraar van de Muziekschool Oost-Gelderland (Doetinchem), na ook aan de muziekscholen in Arnhem en Winterswijk te hebben gewerkt.

Jacques studeerde af als klassiek slagwerker aan het Arnhems conservatorium (er was destijds nog geen vakopleiding voor drummers), deed later L.M. in Zwolle en o.a.bigband-studie bij Peter Herbolzheimer in Duitsland. Verder zo ongeveer alle stijlen gespeeld die je kunt bedenken, naast het arrangeren en dirigeren van koren, big-bands,enz. Schreef voor bladen als Oor en MusicMaker.

Is de laatste jaren aan het stoeien met een unieke combinatie van percussie en milde drumritmes op 'n speciaal gebouwde set met o.a. veel pedalen. Hij hoopt nog lang met dit mooie vak door te kunnen gaan.

Accordeon Maike Weening

Manus

Maike Weening / Manus

Begon op haar achtste jaar met accordeon lessen bij de muziekschool in Doetinchem. Accordeon was voor haar 'het' instrument, het geluid en vooral ook het gevoel dat je daarmee teweeg kon brengen, dat wilde ze leren.

Nadat ze de accordeon onder de knie had, maakte ze een overstap naar toetsen en later nog de basgitaar. Hiermee speelde ze in verschillende rockbandjes. Maar oude liefde roest niet en sinds een aantal jaar is het alleen nog de accordeon die klinkt.

In het dagelijks leven maakt Maike theater in allerlei vormen, zoals straattheater, toneel en muzikaal cabaret. Hierbij wordt ook vaak de accordeon gebruikt. Juist op het moment dat ze op zoek was naar een vrolijke band waar haar instrument in zou passen, kwam ze in contact met Balkanari die zonder accordeoniste zat.

En zo speelt Maike nu bij Balkanari, waar ze haar enthousiasme en positieve energie volledig in kwijt kan.

Gitaar

François le Coq

Frank de Haan / François le Coq

Nadat Frank op zijn 15de jaar een akoestische gitaar van zijn moeder heeft overgenomen, is hij niet meer te stuiten ! Frank zoekt op gehoor de nummers uit die hij wil spelen. Vraagt zijn vader om een stuk hout en zaagt er vervolgens het model FlyingV van. Het Schaller element dat Frank erop timmert zorgt voor het elektrische effect en als versterker wordt een Philips radio gebruikt. Je raadt het al; het vervormde geluid was niet te evenaren !

Begin jaren ’90 was er nog geen Youtube en moest je het hebben van je oren.
Was er een concert, Frank stond vooraan. Om vervolgens thuis na te spelen wat hij had onthouden, een goede leerschool ! Deze leerschool heeft Frank als gitarist bij verschillende bands gebracht waaronder “Skinwalker”; een pop/rock familieband met eigen werk. Daarnaast speelde hij nog in verschillende rock/funk/soul coverbands. Frank ontwikkelt zich als een pure autodidact maar merkt ook dat het enorm motiverend en stimulerend werkt om andere gitaristen wegwijs te maken op de gitaar, lesgeven zit hem in het bloed. In 2007 rond Frank de PABO af met een specialisatie voor muziek.

Vandaag de dag kun je Frank tegenkomen als inval leerkracht “Meester Frank met de gitaar”. Daarnaast runt hij samen met zijn partner Maartje Epema hun muziekboerderij “Muziek op Venhorst”.

En met veel plezier en enthousiasme is hij de Gipsy Rocker in de balkanformatie “Balkanari and the G.O.D.!

Zang & viool

Gipsy Mama

Maartje Epema / Gipsy Mama

Dat Maartje geboren te Amsterdam op 21 april 1974, muzikant zou worden in een Balkanband mag nauwelijks een verrassing heten. Hoe kon het ook anders, met een muzikale familie waarbij iedereen een instrument bespeelt en de balkanmuziek haar van jongs af aan al om de oren vliegt.

Op 9-jarige leeftijd kreeg Maartje haar eerste lessen op viool en toen zij 13 was speelde ze in een internationaal jeugdorkest. Tijdens een schoolcabaret zong zij het lied, “meisjes van dertien” van Paul van Vliet voor een volle, enthousiaste schouwburg. Op dat moment is de echte liefde voor het zingen geboren. Toen Maartje 15 jaar oud was deed zij auditie met haar viool aan de vooropleiding van het Arnhems conservatorium en werd toegelaten. Dat haar hart niet uitsluitend bij klassiek viool lag werd duidelijk. Na de havo koos Maartje ervoor om iets algemeens te gaan doen. Het werd de Pabo.

Inmiddels zong en speelde Maartje als zangeres en violiste in verschillende funk- / soul- / folk- en rockbands. Na 5 jaar werken als juf op een basisschool, besloot Maartje auditie te gaan doen voor zang aan de Popacademie van het conservatorium te Enschede en werd haar direct een plaats beloofd. Eenmaal weer studerend, bleef Maartje als muziekleerkracht in het basisonderwijs werken en gaf zij lessen op verschillende muziekscholen.

In het tweede jaar van haar conservatoriumstudie kregen Maartje en haar vriend, gitarist Frank de Haan, een dochter en al snel volgde er een tweede. Dat Maartje uiteindelijk ook nog eens zwanger eindexamen deed, deed een ieder verbazen.

Na de Popacademie, besloot Maartje, dat het moederschap niet goed viel te combineren met constant op pad zijn en werd zij zangdocente binnen haar eigen opgezette muziekboerderij voor zang & performance “Muziek op Venhorst” die zij inmiddels samen runt met haar partner Frank de Haan.

Maar bovenal is Maartje de swingende Gipsy Mama in “Balkanari & the G.O.D.”

Sopraan & bariton saxofoon

Jacob

Jaap Hilverda / Jacob

Speelt op sopraan- en baritonsax en gebruikt zijn stem. Op zijn 9e gestart met een altsax, later via diverse soul/funk en fusion bandjes nu bij de balkan beats aangekomen. Inmiddels wat ouder en wijzer en drukker, maar niet minder gek op muziek maken: een nieuwe uitdaging is altijd welkom. Naast muzikant ook nog eens leraar, (beroeps)vader, ondernemer en hobbyboer.

Trompet

Erwin Boonk

Erwin Boonk

Studeerde af als trompettist aan het Twents Conservatorium en als dirigent aan het Arnhems Conservatorium. Als dirigent leidt hij het harmonieorkest Concordia Noordijk en het smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Neede.

Verder schrijft hij arrangementen voor verschillende orkesten, speelt hij als free-lance trompettist, maar ook als lead trompettist in Big Band Almelo (www.bigbandalmelo.nl) en als trompettist bij Balkanari and the G.O.D.